"KÄRLEKEN TILL MITT BARN OCH MIN FAMILJ ÄR DET STARKASTE OCH FINASTE JAG UPPLEVT OCH DET ÄR DEN JAG VILL HJÄLPA ANDRA MAMMOR DOKUMENTERA PÅ ETT VACKERT OCH KÄRLEKSFULLT SÄTT. PÅ ETT SÄTT SOM ÄR OMÖJLIGT FÖR DEM SJÄLVA ATT GÖRA” 


Vem är Fotografen sandra?

  • SM-finalist 2022 i barnporträtt, klassiskt porträtt, gravidfoto och landskapsfoto
  • SM-finalist 2021 i familjefoto
  • Hemskt lättsam, älskar att leka och öga för det vackra
  • HUR? Fotar på ett avslappnat, kärleksfullt och lekfullt sätt. Guidar er med hjälp av lekar, ger er uppgifter och skapar ett utrymme för er där det är säkert för er att bara vara, leka, mysa och njuta.
  • VAD? "Intimitet, samhörighet och små, små händer som sträcker sig efter mammas trygga famn är sådant som får tårar att rinna när jag redigerar bilder. Du vet vad du har idag, men inte vad du har imorgon. Därför känns det så meningsfullt att få ge någon annan gåvan av kärlek på bild". 
  • VAR? Sjöar, berg, rustika och mystiska myrar... Älskar att fota i den Norrbottniska naturen. Naturen får oss att slappna av och vi mår bra av att vara ut i den, och så är ju vår storslagna och ståtliga natur så fruktansvärt vacker. Sista lilla ingrediensen som gör det extra magiskt. Utgår ifrån Arvidsjaur men reser runt på uppdrag inom hela Norr- och Västerbotten.
  • VARFÖR? Fotar för att när två små bebisfötter kom in i hennes liv vände de totalt upp och ned på hennes värld och allt hon trodde att hon visste om kärlek.


"DET ÄR UTMANINGEN I ATT FÅNGA BILDER SOM GRIPER TAG OM HJÄRTAT SOM GÖR ATT JAG ÄLSKAR ATT FOTA."Varför den norrbottniska naturen?

Sandra är fotografen, entreprenören och Arjeplogsdottern som efter 15 år runtom i världen och Sverige återvänt hem till sitt älskade Norrbotten.


"Andra platser är vackra, spännande och fantastiska på alla sätt, men det är här jag upplever att naturen har en själ som talar till mig. Kanske för att vi talar samma språk? Älskar att räkna ned dagarna till jul, tända ljusen i luciakronan, plocka blommor till midsommarkransen och grilla korv på ett renskinn i vårsolen. Jag älskar doften av skogen på hösten. Jord, svamp och bär och att kunna hämta hem mitt eget kött. Det känns bra att veta var maten kommer från. Därför känns det också naturligt att fotografera människor i vår storslagna och vackra natur. Jag känner en koppling till den och tror att många som väljer att bo här gör detsamma."


Drivs av en mors Kärlek, rädsla och ångest

“Det är kärleken till min dotter som driver mig. Och ångesten. Ångesten över att jag inte kan stanna tiden. Att jag ska glömma vad som är viktigt och slukas upp i ett virrvarr av skärmar och saker som inte betyder något. Bara för att inse det först när det är alldeles försent. Och rädslan, oh denna rädsla. För att jag inte kan skydda mitt barn mot allt ont som finns i världen. För att jag inte vet hur många dagar vi har tillsammans. Och rädslan för att det en dag kommer det vara 'försent'."

sandra utgår från arvidsjaur/norrbotten

Om än Sandra är flitigt anlitad runtom i både Norrbotten och Västerbotten är det i Arvidsjaur hon spenderar timmar och åter igen timmar på att hitta de perfekta platserna, lära känna naturen och ljuset innan och utan. Det är här hon bor med sin lilla familj bestående av sambon Bobby och dottern Altea på två år. "Men platser som är betydelsefulla för dig kan också ge den där extra djupet i känslan så tveka inte att höra av dig och berätta om vad du längtar efter att fånga på bild."
Testimonials

“Alltså Sandra! 😭😭😍 Älskar bilderna! Känslan, hur du fångat oss, allt! Sitter här & gråter. Kan det verkligen vara så här fint ❤️ Självklart vill vi köpa alla bilder, vore en omöjlighet att bara välja ut fyra.

Tack tack tack för detta!”